Yüz ve Boyun Germe

Yüz germe ameliyatı ile yüz ve boyun derisindeki sarkıklık giderilir; varsa çene altındaki yağlanma ortadan kaldırılır. Derialtı dokusu takviye edilir. Estetik olarak yapılan yüz germe operasyonları yaşlanmayı durdurmak için yeterli olmaz. Yüz germe ameliyatı geçiren bir hastanın yüz yapısı, yaşlanmaya bağlı etkiler devam etse dahi hastayı bulunduğu yaşa kıyasla oldukça genç ve diri gösterir.
Yüz Germe Operasyonunda Önemli Olan Noktalar Nelerdir?
Kulak üzeri saçlı deriden başlayıp kulak önünden aşağı uzayarak kulak arkasından kulak arkası saçlı deriye dek devam cerrahi kesi ile yüz derisi kaldırılır. Yüzde sarkma oluşturan yüz kaslarını içeren yumuşak doku özel dikişler ile asılır. Derinin fazlalık yapan kısmı uzaklaştırılır. Böylelikle şakak, yanak ve çene bölgesindeki deri bollukları ortadan kalkar. Ağız kenarındaki gülme çizgilerin derinliği azalır. Burada genel anestezi yöntemi kullanılır. Yüz Germe ameliyatı ile birlikte göz kapağı ve boyun germe operasyonları da isteğe bağlı yapılır. Operasyon süresi 4-7 saat arasında değişir.
Yüz Germe Operasyonun Geçirecek Adayların Özellikleri Nelerdir?
Genellikle 40 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlara bu ameliyat uygulanır. Yüz germe ameliyatına aday ideal kişiler, yüz ve boyun derisi sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş, başka sağlık problemi olmayanlardır.
Yüz Germe Operasyonları Sonrası Oluşabilecek Durumlar Nelerdir?
Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Yüzde genel bir şişlik ve morarma, uyuşukluk ve gerginlik hissi olabilir. Ameliyat sonrası anestezinin etkisiyle yüzde asimetrik yapı oluşur. Bu yapılar 3-5 gün içinde kendiliğinden geçer. Taburcu olurken giymek üzere bir güneş gözlüğü getirilebilir. 1 haftada yüz ve göz kapaklarındaki dikişler alınır. 10. günde saç içindeki metal dikişler alınır. Ameliyattan 2 gün sonra banyo yapılabilir. Yüzde yaklaşık birkaç hafta içinde düzelen bir hissizlik olması normaldir. Makyaj yaparken, saçlarınızı tararken kibar hareketler kullanın. En azından iki hafta yorucu ev işleri gibi ağır egzersizlerden kaçınmalı, birkaç ay için alkol, buhar banyosu ve sauna gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Bunların uygulanması yüz germe operasyonuna verimliliğini artıracaktır. Güneş koruyucu kremlerin 6 aya dek düzenli olarak kullanılması gerekir. Şişlik ve morluklar 3 haftada ortadan kalkar. Genellikle 2. haftada işe dönüş yapılabilir.

Boyun Germe Operasyonu Hakkında Genel Bilgi
Gıdı olarak bilinen çene altı bölgesi kilo alındığında yağların toplandığı ana bölgelerden biridir. Gıdı bölgesinde oluşan yağlanmayla çene ile boyun arsında olması gereken açı ortadan kalkar. Aşırı yağlanmanın olduğu durumlarda ise boyun ile çene sanki birleşmiş gibi görünür. Gıdı bölgesinde oluşan yağlar bazı durumlarda kilo verilerek giderilebilir. Ancak yaşlanmaya bağlı olarak boyun kaslarının elastikiyetini kaybetmesi ile zamanla sarkma, gevşeme ve buruşmalar meydana gelir. Oluşan bu deformasyon estetik müdahale ile düzeltilebilir.
Ameliyat sahasında geçici süreyle his kaybı olur. Ağrı pek hissedilmez. Ameliyattan sonra oluşan şişlik ve morarma birkaç gün sonra geçmeye başlar. Dikişlerin alınması 5 ile 7 gün arasında olup şişlik ve morlukların tamamen geçmesi 3 haftayı bulur.
Boyun Germe Operasyonu Sonrası Oluşabilecek Durumlar Nelerdir?
Hasta ameliyattan birkaç gün sonra seyahate çıkıp, uçak yolculuğu yapılabilir. Ameliyat sonrası, ödem ve morlukları 7-10 günde büyük ölçüde kaybolmaktadır. Hastaların ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası en az 3 hafta sigara içmemesi önemlidir.